Miten luon hyvän fiiliksen etäjohtamiseen?

Suvi Vainio Esimiestyö, Etätyö, Henkinen hyvinvointi Leave a Comment

Toimiiko tiimisi tällä hetkellä etänä? Esihenkilöitä huolettaa ehkä kaikkein eniten se, että miten johtaa nyt kun porukka on jatkuvasti hajallaan. Onko etäjohtaminen kuitenkaan niin erilaista kuin perinteinen johtaminen? Kun muistat seuraavat asiat, niin olet oikeilla jäljillä:

Johtaminen on energian hallintaa

Mitä jos mieltäisitkin johtamisen energian hallintana? Silloin, kun on hyvä energia, asiat onnistuvat ja etenevät lennokkaasti. Kun sinulla on positiivista energiaa, niin voit jakaa sitä myös muille. Mistä hyvä energia sitten syntyy?

1) Varmista oma energiasi

Miten sinä voit? Esihenkilö muodostaa esimerkin tiimiläisilleen. Käytöstäsi ja tekemisen mallejasi peilataan. Miten varmistat oman energiasi voidaksesi jakaa sitä myös muille? Miten nostat tarvittaessa energiatasojasi? Tarvitsetko enemmän lepoa, taukoja, liikuntaa tai muiden seuraa tunteaksesi itsesi energisemmäksi? Tai alkaisiko päivä paremmin esimerkiksi aamukävelyllä tai kävelypalaverilla?

2) Välitä

Tätä ei voi etäaikana korostaa liikaa. Muista pitää säännöllisiä etäkohtaamisia tiimiläistesi kanssa ja olla aidosti läsnä niissä tapaamisissa. Voit aloittaa tiimipalaverit kysymällä, että mitä muille kuuluu. He voivat esimerkiksi antaa arvosanan päivälle tai kuluneelle viikolle tai vaikkapa etäpalaverissa etsiä nopeasti verkosta fiilistään peilaavan kuvan. Nämä nopeat avaukset luovat yhteenkuuluvaisuutta ja toimivat hyvänä keskustelun avaajana. Myös epäviralliset etäkahvitauot ovat tärkeitä, kannusta tiimiläisiä niihin sekä pitämään riittävästi taukoja ja huolehtimaan muista kollegoista.

3) Suuntaa energiaa

Kuka tarvitsee erityisesti energiaa tänään? Miten voit ilahduttaa häntä tai poistaa tekemisen esteitä? Miten autat tiimiläisiä innostumaan, motivoitumaan tai selkeyttämään tavoitteitaan? Muista säilyttää ratkaisukeskeisyys.

4) Jousta

Moderneissa työpaikoissa joustetaan tarpeen mukaan. Luota siihen, että ihmiset tekevät kyllä parhaansa kun heihin uskoo ja luottaa.

Coachingilla tuloksia

Haluaisitko kokeilla coachingia oman energiasi lisäämiseen? Diwello tarjoaa Brain-Based coachingia, joka soveltaa neurotieteen löydöksiä toimivaksi, aivoystävällisiksi coaching menetelmäksi. Malleja ja työkaluja on kehitetty ja hiottu 19 vuoden ajan ja prosessin avulla on saatu aikaan hyviä tuloksia maailmanlaajuisesti.

Nyt lokakuun ajan Brain-Based coaching aloitussessio (1,5h) etänä  puoleen hintaan 70 eur + alv. Lue lisää Brain-Based coachingista ja varaa oma sessiosi ottamalla yhteyttä. Aloitussessio ei sido sinua prosessiin, vaan voit lopettaa ensimmäisen kerran jälkeen halutessasi.

Energistä työpäivää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.